Arris.cat

Vint anys de Juguesca podrien omplir unes quantes hores d’enregistraments, i la colla Skando n’ha fet un molt bon recull amb la presència de tots els colors: els brindis de les colles (anècdotes, crítiques, nostàlgia, etc.) han servit per donar el tret de sortida a una Juguesca que, sens dubte, serà memorable.

                                                          IMG-20140909-WA0016

La guerra ha arribat: Lliçà d’Amunt, un municipi (més o menys) pacífic ha entrat en un conflicte sense precedents. Cinc colors lluiten per fer-se amb tot el territori, i això no ha fet més que començar.

Després d’una presentació d’allò més militar, els jutges han donat per iniciada la guerra tot donant un plànol i un conjunt de pistes a cadascun dels grups que lluita per la conquesta del territori. Les petjades s’han començat a veure incrementades quan corríem cap a la base, i els crits de guerra s’han començat a sentir a tota la Vall del Tenes.

Sense tenir gaire clar l’objectiu, el color taronja s’ha començat a estendre com una epidèmia: no hi ha marxa enrere. Territoris per conquerir esperen l’arribada dels clans per posar-los a prova, però només un serà el vencedor.

Per tal de veure quin és el nostre nivell de geografia, els jutges ens han demanat que situem països. Però és que cal saber de tot! Per veure com anem de matemàtiques, unes quantes operacions han donat lloc a unes construccions tridimensionals que, en començar, ens han semblat impossibles. Però ja sabeu que no hi ha res que es pugui resistir a la Força Taronja!

Hem de tenir en compte que els gots no només serveixen per beure, i els jutges ho tenen molt clar. Com ens ho han demostrat? Molt senzill: cal que omplim una galleda amb aigua del riu Tenes fent servir aquests cinc gots. Però no us penseu que són gots de mig litre! Als que sou aficionats a les barres de bar, us resultarà familiar un tipus de got que té una base circular d’uns 2 centímetres i mig de diàmetre i una alçada d’aproximadament 3 o 4 centímetres… Us sona? Exacte! El típic got de chupito (o xarrupet, o xarrup, o com li vulgueu dir…)

Ja sabem que per conquerir un territori i gestionar-lo és molt important tenir unes quantes nocions bàsiques d’orientació. I és clar, s’ha de demostrar als jutges que el clan Bisky és digne de la nostra terra! Cal que trobem un tresor, però… atenció! Qui l’ha amagat tan bé? Arris.cat o Missió Impossible 2014?

Els conqueridors són persones que coneixen món, ja ho hem demostrat situant països, però… els jutges no es creuen que hi haguem anat! Com ho podem demostrar? Molt senzill: porteu tantes monedes com sigui possible de tots aquells països on hagueu anat (si us l’han regalat també serveix, en principi no cal que presentem el passaport segellat!). El clan més viatger, estalviador i col·leccionista es farà amb aquest territori!

És molt important que, en cas de guerra, els lluitadors siguin persones amb molta punteria! I no hi ha una millor manera de demostrar que som els millors que fent el clàssic llançament de pedra! Recordeu el joc de la petanca? Qui s’aproxima més a l’objectiu és el guanyador. I ja saber que la punteria del clan Bisky deixa bocabadat a tothom!

També és bàsic conèixer la flora i la fauna del territori conquerit: és per això que hem de trobar els noms de les famílies i de les plantes que ens han demanat els jutges: si no en sabem, no som dignes d’aquest territori!

La força, la resistència i el fet de no perdre l’esperança són, també, aspectes clau que ha de tenir un clan conqueridor. És per això que, amb l’ajut d’eines, hem d’intentar arribar al centre de la terra! Ens omplirem els peus de terra, ens sortiran butllofes a les mans, suarem les samarretes taronges, però lluitarem fins que no puguem més!

                                      IMG-20140909-WA0021               IMG-20140908-WA0018
I finalment… què seria d’un conqueridor sense la seva gran capacitat memorística? Les paraules que sentim durant el dia a dia venen i van, però n’hi ha algunes que són imprescindibles per a la conquesta! I el factor temps , juntament amb la pressió i els nervis, pot perjudicar al clan Bisky, però ja sabeu que mai ens rendim, i si es tracta de memoritzar paraules en un minut i anotar-les durant el minut següent, som capaços de tatuar-les als nostres cervells taronges!

Sabem que això acaba de començar i que la guerra serà llarga i complicada, però tenim ganes de lluitar pel nostre territori i no ens deixarem vèncer pels altres colors!

Recordeu: la força taronja s’estén pels territoris de Lliçà d’Amunt, i això no hi ha qui ho pari! Estem disposats a lluitar amb l’empenta de totes les nostres generacions, i l’esperit Bisky és aquell que va més enllà d’edats i sexes: és la sang taronja que corre per les nostres venes!

22 pensaments sobre “Arris.cat

Deixa un comentari